ISPARTA / ŞARKIKARAAĞAÇ - Belceğiz Şehit Hasan Hüseyin Uslu Ortaokulu

ORTAK SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI

Millî Eğitim Bakanlığının 09.09.2023 tarihinde yayınlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında ülke, il/ilçe ve okul genelinde ortak yazılı sınavların yapılacağı belirtilmiştir. Bu bağlamda Bakanlığımız tarafından 26 Aralık 2023 tarihinde 6. Sınıfların Türkçe ve Matematik yazılı sınavları ile 27 Aralık 2023 tarihinde 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik yazılı sınavları ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır. Ayrıca İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 26 Aralık 2023 tarihinde 10. Sınıfların Tarih yazılı sınavı ile 27 Aralık 2023 tarihinde 7. Sınıfların Fen Bilimleri sınavı il genelinde ortak olarak yapılacaktır. Ülke geneli ve il geneli ortak sınavların dışında kalan sınavlar okullarda ortak olarak yapılacaktır. Yönetmelik gereğince il ve okul geneli ortak olarak yapılacak yazılı sınavlar için il sınıf alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezince konu soru dağılım tabloları oluşturulmuş ve okullarımıza gönderilmiştir. Konu soru dağılım tabloları, sınavların kapsam geçerliğinin artırılması ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için her sınavda hangi konu/kazanımdan kaç soru sorulacağının önceden öğrencilere bildirildiği tablolardır. Okul genelinde uygulanacak ortak sınavlar, il/alan zümreleri tarafından ilan edilen konu soru dağılım tabloları göz önünde bulundurularak açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak şekilde yapılacaktır. Çoktan seçmeli, eşleştirme, doğru/yanlış gibi diğer soru türleri kullanılmayacaktır.

Isparta'daki okullarımızda kullanılacak Konu Soru Dağılım Tabloları: http://meb.ai/23OF94

Yayın: 16.10.2023 - Güncelleme: 16.10.2023 09:41 - Görüntülenme: 50